Kenellekään ei tule yllätyksenä, että epäterveellinen ruokavalio vaikuttaa vyötärön kokoon, mutta sillä voi olla myös vaikutus mielentilaan ja mieleen. Alle on listattu muutama yllättävä vaikutus, jonka epäterveellinen ruoka voi saada aikaan.

Kärsimättömyys

Yksi epäterveellisen ruuan sivuvaikutuksista on kärsimättömyys ja tätä voidaan tuntea jo heti ruokaa ajatellessa. Sama koskee myös ruokailua – roskaruoka syödään usein nopeasti ja sama hätäinen käytös tulee jatkumaan myös pitkälle päivään, vaikka sitä ei itse tiedostettaisi.

Tuhlaaminen

Epäterveellinen ruoka saa tuhlaamaan enemmän, vaikka ei oltaisi enää ravintolassa. Pikaruoka liitetään nopeuteen ja nopeaan tyytyväisyyden tunteeseen, mitä yritetään toteuttaa myös muualla elämässä. Tämä johtaa säästöjen vähenemiseen, kun hyvän olon tunnetta halutaan välittömästi.

Alttius masennukseen

Henkilöt, jotka syövät usein epäterveellisesti, voivat sairastua 51 % todennäköisemmin masennukseen, kuin ne henkilöt, jotka syövät terveellisesti. Pikaruoka aiheuttaa ylipäätään erittäin huonon terveyden, mutta myös henkinen terveys kärsii samalla fyysisen kanssa. Masennus taas itsessään lisää epäterveellisten ruokien syömistä, sillä ruualla yritetään saada aikaan hyvän olon tunnetta ja näin noidankehä on valmis.

Liian nopeasti ja liian paljon

Ruoka itsessään ei saa ketään syömään nopeammin, mutta tutkimusten mukaan ilmapiiri, jossa ruoka nautitaan, vaikuttaa syömisen tahtiin. Pikaruokalat on suunniteltu nopeus mielessä pitäen ja mitä nopeammin syödään, sitä enemmän syödään ja sitä enemmän kaloreita saadaan. Kirkkaat värit, kuten vihreä ja keltainen, ovat stimuloivia ja yhdistettynä kovaan valotukseen, sekä nopeatempoiseen musiikkiin, saadaan mieleen kuva lähes rallikisoista. Kun tätä verrataan kokemukseen pehmeässä valossa ruokailemisesta, kun ympärillä soi hidastempoinen jazz, ei ole ihme että pikaruokaloissa nautitaan keskimäärin 200 kaloria enemmän, eikä ruokailusta jää yhtä positiivinen kuva.

Sokeriin jää koukkuun

Ihmiset ajattelevat, että epäterveellinen ruoka sisältää ainoastaan paljon rasvaa ja kaloreita, mutta harvoin tajutaan kuinka paljon sokeria erilaisissa ruuissa voi olla. Usein nekin ruuat, jotka kuulostavat terveellisiltä, ovat täynnä sokeria ja muita epäterveellisiä aineita. Kuten arvata saattaa, korkeat sokerimäärät aiheuttavat lukuisia terveysongelmia, kuten sydänsairauksia ja ylipainoa. Sokeri myös aiheuttaa riippuvuutta – mitä enemmän sitä nautitaan, sitä enemmän sitä halutaan myöhemmin.